Fun in de kerk

Geplaatst op 11-05-2016

Gaat plezier maken én kerk zijn wel samen? Zit God hier wel op te wachten of wil Hij liever dat wij naar de dienst gaan en gewoon goed en eerlijk leven?

Er heeft ooit een man geleefd met veel aanzien. Veel mensen vonden zijn zakelijke ideeën interessant, hij was zeer toegankelijk in de omgang en hij was een optimist ten top! Zijn politieke peilingen waren dan ook heel positief. Deze aanstekelijke eigenschappen werden overgenomen door veel mensen. Omdat het altijd zo druk was, had de man een aantal vrienden om zich heen verzameld die speciaal waren. Zij hielpen hem in het dagelijks leven bij alles wat hij ondernam.

Omdat de man zo enorm belangrijk was, vonden de vrienden dat er geen ruimte was voor onzin. Ze waren dan ook druk bezig met de financiën, de agenda en de vele mensen die de aandacht wilden van deze inspirerende man. Tegelijkertijd waren er wat kinderen aan het spelen op het veld. Tijdens hun potje voetbal zagen ze de mannen hard werken, maar ze hadden er weinig aandacht voor. Lol maken en plezier hebben was veel belangrijker!

De bal werd van het veld geschopt en er liep een speler achteraan. Hij zag de vrienden die druk aan het werk waren en wilde zich al omdraaien, tot hij zag voor wie ze aan het werk waren. De speler liet zijn bal vallen en liep naar de belangrijke man toe. De vrienden van de man hielden hem tegen. Toen de speler wel erg lang wegbleef, werden de vrienden nieuwsgierig en kwamen ze kijken. Ook de vrienden van de voetballer werden tegengehouden. Toen riep de belangrijke man: ‘Laat de kinderen tot Mij komen en verhinder ze niet!’ Snel liepen de kinderen naar de man toe en lieten hun lievelingsspel achter om iets leukers te doen, namelijk bij Jezus zijn!

Bij Fun, Teach & Impact geloven wij dat plezier maken onderdeel is van Zijn agenda en Zijn koninkrijk. In Romeinen 14 (vers 17) staat: ‘Want het koninkrijk van God is geen zaak van eten en drinken, maar van gerechtigheid, vrede en BLIJDSCHAP door de Heilige Geest.’

Als er Fun vanuit de Heilige Geest is, dan zal jong en oud veel makkelijker geboeid worden voor het Woord van God, het onderdeel dat wij Teach noemen. Fun, en dus ook blijdschap, zijn een standaard in het koninkrijk van God. De vrienden van Jezus begrepen dit nog niet en waren vooral met de serieuze zaken bezig

Om uit die drukte te stappen en in Zijn aanwezigheid te komen, helpt Fun enorm. Wij mensen hebben behoefte aan een stukje ontspanning en gewoon kunnen lachen om over te schakelen van de drukte van alledag naar de inspiratie vanuit het Woord van God voor de komende week.

Hoe zit dit bij u in de kerk? Als de Fun mist, zetten we dan niet buiten wat Jezus zelf heeft binnen gebracht?

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Geef uw mening

* = verplicht
Plaatsen