• Home
  • »
  • Mijn zoon Zion viel hard naar beneden!

Mijn zoon Zion viel hard naar beneden!

Mijn zoon Zion viel hard naar beneden!
Geplaatst op 13-02-2023

Zion is een stoere jongen van 2 jaar oud. Als hij een nieuwe ruimte binnen stapt zoekt hij eerst iets om de slopen... maar het is mijn zoon! Als we in de speeltuin zijn wil hij van de glijbaan zonder op zijn beurt te wachten... maar het is mijn zoon. Hij loopt niet via de gebaande wegen, maar kiest zijn eigen weg. En daar ben ik trots op, want hij is mijn zoon. 

Via de glijbaan kruipt Zion omhoog zonder angst. Hij wil gewoon actie. En via de glijbaan is veel sneller dan het trappetje nemen. Zijn grote zus gaat hem voor, maar besluit al snel zich over te geven aan de glijbaan waardoor ze met grote snelheid naar beneden vliegt. Zion ziet dit natuurijk niet aankomen en wordt onderuit gekegeld en vliegt door de lucht. Hij ploft op de grond met zijn gezicht naar beneden. Twee seconden is het stil en dan zet hij het op een schreeuwen! Ik ben zijn papa dus twijfel geen seconde. Zo snel als een luipaard vlieg ik naar hem toe en raap hem van de grond. Ik veeg het bloed van zijn gezicht en begin in een drukke speeltuin voor hem te zingen terwijl ik hem rustig heen en weer wiebel. Net zo lang tot hij tot rust komt, stopt met huilen en opnieuw zonder twijfel begint aan zijn tocht naar boven via de glijbaan. 

Even vraag ik mij af of ik een slechte papa ben omdat ik een 2-jarig jongetje niet help bij het klimmen en leer hoe het hoort. Hij moet via het trappetje naar boven en niet via de glijbaan natuurijk. En dan denk ik aan Gal. 5:1 -> Laat je niet opnieuw een slavenjuk opleggen! We zijn vrij om te kiezen en dus ook om fouten te maken. Vrijheid betekent niet altijd de makkelijke weg, maar wel de weg waar we leren en onze eigen overtuigingen vinden. Zodat Zijn wetten op de tafelen van ons hart geschreven staan. 

Ineens zag ik God niet als dominante man, maar als een Vader die de kaders heeft bepaald zoals de grenzen van de speeltuin. Maar in die speeltuin mogen we leven en ontdekken. Hij is erbij en je hoeft niet bij iedere stap te vragen of het goed is maar ga spelen! Zodra het mis gaat is God als een Vader die altijd klaar staat jou weer op te pakken en te troosten net zolang jij nodig hebt. En dan maakt het niet uit of het je eigen schuld is of dat er een grote zus is die je zo omver kegelt. HIJ IS ERBIJ! 

Wij kunnen leven in vrijheid omdat Jezus heel dichtbij is gekomen. Zodat Hij ons kan helpen en beschermen als het nodig is. Wees niet bang en leer van mijn zoon Zion. Vertrouw dat Hij dichtbij is en je optilt als het nodig is. Natuurijk kan je ook veilig in de speeluin grassprietjes plukken zodat je zeker weet dat alles goed komt. Maar ik wil je aanmoedigen te gaan spelen zodat het leven zal beginnen in de veilige speeltuin van de VADER! 
 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Geef uw mening

* = verplicht
Plaatsen