• Home
  • »
  • Jonge mensen winnen voor Jezus?

Jonge mensen winnen voor Jezus?

Jonge mensen winnen voor Jezus?
Geplaatst op 13-10-2021

Hoe krijg je de jeugd terug in de kerk?


Voor bijna iedere kerk is één van de grootste uitdagingen het jeugd/ kinderwerk. Wellicht heb je meer dan één keer met volle energie geprobeerd jouw jeugd- en kinderwerk nieuw leven in te blazen. Maar als ze al komen opdagen merk je weinig motivatie bij de jongeren zelf of de kinderwerkers. En voor je het weet ook bij jezelf niet meer.  

Als het zo door gaat is het een kwestie van tijd dat jouw volledige kerk bestaat uit grijze haren of kale bolletjes van mannen boven de 70 jaar oud. Het jeugd/kinderwerk is dus essentieel voor het voortbestaan van de kerk in Nederland. Ik hoor je denken, HELP! 

Het probleem is reeël. Toch zeg ik: stop met focussen op de vergrijzing en start met te kijken naar Jezus. Hij is de enige WEG die het jeugd- en kinderwerk nieuw leven in kan blazen. Al jouw goede ideeën zijn welkom, maar Hij is de oplossing. 

Het vraagt een andere houding van jou als jeugd/kinderleider. Kijk naar de jongeren. Niet als risico-groep, maar als kinderen van God. In de tijd van de Bijbel werden juist de jonge mensen geroepen door God. Denk aan: Esther, Gideon, David, Maria en nog vele anderen. 

Het is belangrijk dat wij ons laten trainen hoe we het jeugd- en kinderwerk nieuw leven in kunnen blazen. Met de training van C-Generations geeft Coen Nuijten een duidelijk Bijbels perspectief. Hij prikkelt je om vanuit geloof te gaan handelen en geeft praktische tips hoe jij je jeugd- en kinderwerk vorm kan geven. 

Lijkt je dit wat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken of we een match zijn. 

Contact

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Geef uw mening

* = verplicht
Plaatsen