• Home
  • »
  • Hard werken… zonde van je tijd!?

Hard werken… zonde van je tijd!?

Hard werken… zonde van je tijd!?
Geplaatst op 15-12-2017

Neeltje! Neeltje! NEELTJE! Ik schrik wakker draai me om en kijk op de klok. Het is zaterdagochtend 8.30 uur. Onderaan de trap roept mijn moeder: “Tijd om op te staan! Je kamer moet nog opgeruimd worden, uitslapen is zonde van je tijd!”

Mijn ouders hebben mij meegegeven dat hard werken belangrijk is. Dit vonden zij zo belangrijk dat uitslapen er niet bij hoorde. Daarnaast kregen we regelmatig klusjes die we moesten doen. Mijn ouders waren zelf ook altijd hard aan het werk, er was altijd genoeg te doen. Doordat mijn ouders het zelf ook voorleefden aan mij, is het voor mij vanzelfsprekend geworden. Ik weet niet anders dan dat het normaal is om hard te werken. Het werd mij naar me toegeroepen vanaf onder aan de trap. Maar vooral heb ik het meegekregen omdat mijn ouders het aan mij voorleefden. Het werd iets natuurlijks.

Als ik dit doortrek naar geloofsopvoeding besef ik dat het belangrijk is om als ouder niet alleen over God te vertellen, maar vooral Gods liefde uit te leven. In Genesis 1:27 staat dat wij als zijn evenbeeld gemaakt zijn en dus het beeld van God weerspiegelen. Wat een grote verantwoordelijkheid hebben we dan als christen en als ouder.  Dit kan alleen als je zelf een intieme relatie hebt met God. Hoe dieper je God leert kennen, hoe meer je het ook zal voorleven. Het is dan iets wat natuurlijk gaat.

Efeze 5:1-2 Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.

Neem vandaag eens de tijd om te denken wat jouw kinderen aan jou zien, hoe leef jij God voor aan jouw kinderen?

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Geef uw mening

* = verplicht
Plaatsen